Pagina's

Zoeken in deze blog

woensdag 18 juni 2014

Nintendo is de winnaar van E3 2014

Voor gamers is de E3 het evenement van het jaar. Hoewel Nintendo dit jaar net als vorig jaar geen fysieke persconferentie heeft gehouden, heeft men toch veel aankondigingen gedaan en wellicht de E3 zelfs "gewonnen"...


Zoals elk jaar trapte Microsoft de E3 af en dat vind ik altijd dapper. Zo heeft Sony, dat een aantal uur later een persconferentie geeft, de tijd om nog snel dingen aan te passen en in te spelen op de presentatie van Microsoft. Echter was Microsoft's presentatie dit jaar beter dan die van Sony. Microsoft heeft geleerd van de voorgaande jaren en wilde een vlotte show neerzetten. Hierdoor werden er alleen maar games getoond, zonder poespas tussendoor. Ook kwam Kinect, dat niet echt geliefd is onder hardcore gamers, geen een keer aan bod.

Sony's presentatie duurde niet alleen langer, maar kende ook een enorm inkak moment toen de nieuwe baas van Sony America het podium opstapte. Vervolgens schrok iedereen wakker toen er een trailer getoond werd en gaandeweg duidelijk werd dat het de trailer van GTA V next-gen was. Men sloot af met een trailer van Uncharted 4, die, zo bleek later, volledig in-game gerenderd was.

Toch was het niet echt de klapper die het had kunnen zijn. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Halo 5 van Microsoft, waar we op de E3 van 2013 meer van te zien kregen dan nu.

Nintendo hoefde maar één titel te tonen om de harten van menig gamer voor de zoveelste keer te veroveren: The Legend of zelda Wii U. En dat gebeurde dan ook. We kregen de nieuwe stijl en enkele details voorgeschoteld (open world!). Waar de andere twee hardware-partijen werden geholpen door third-party ontwikkelaars, moest Nintendo het helemaal alleen doen. Echter waren er wel wat zogenaamde second-party games zoals Bayonetta 2 en Devil's Third, maar het overgrote deel was ontwikkeld door Nintendo. Een opvallende titel is Splatoon, een online shooter die volledig om verf draait. De game speelt zich niet af in een Mario-wereld, maar in een stad. Dankzij Mario Maker is het nu eindelijk mogelijk om zelf Mario levels te maken en Captain Toad Treasure Tracker belooft een vermakelijke puzzelgame te worden.



Niet alleen werden er dus veel exclusieve games getoond, maar de rest van de week waren er livestreams op het Twitch account te volgen. Hier kregen de medewerkers van de Nintendo Treehouse regelmatig bezoek van bekende ontwikkelaars waaronder Miyamoto, die een aantal nieuwe projecten toonde. Hoewel dit geen volledige games waren, toonden ze wel een uniek GamePad element. Een van Miyamoto's nieuwe projecten is Star Fox, welke nog niet echt getoond werd en zich nog in een vroege ontwikkelingsfase bevindt.

Nintendo wist het meest te imponeren. Vanwege de vele first party games, maar ook zeker vanwege de livestreams, welke de band met de gamer onderhouden. Nintendo is de winnaar van de E3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten